top of page

MIDGUT 30 km

Track length: 30 km
Height gain: 1060 m
Maximum height: 426 m
Number of checkpoints: 3
Track time limit: 6 hours

It is a track where runners who have previously had cross-country running experience and have sufficient training level can improve themselves.

MATERIAL SELECTION

Especially in long-distance running, an important factor that affects performance as much as training is the choice of materials and knowing how to use and maintain them. Age, training level and the choice of equipment specific to the track to be run have a serious impact on performance. While the right materials will provide a comfortable racing environment, they will also allow you to complete the course in a healthy way in harsh natural conditions. In extreme sports, life safety is a prerequisite for competition. If necessary, you must be able to take care of yourself in the field until help arrives. Especially mandatory materials are essential for life safety. Therefore, the lack of mandatory materials requires penalties. The penalties you will receive if required materials are missing are explained in the rules section.

In Gökçeada, as of September, you may encounter rain, fog, wind and decreasing temperatures depending on altitude. Although it includes partial asphalt passages, most of the track is in a dirt structure called "trail". In addition to wide paths, there will also be narrow paths (singles) to be run among dense bushes and branches. There may be partial water migration depending on the amount of rainfall. 

A. Required Materials
It will be checked at the registration desk. These materials must be carried throughout the entire race, from start to finish. Equipment can be checked at any time within the track. Carrying missing equipment is grounds for penalty or disqualification.

1. Shoes suitable for the track,

2. Leggings,

3. Suitable GPS-enabled watch,

4. Sunglasses,
5. Sunscreen,
6. Baton,
7. Vaseline and similar creams,
8. Knife or scissors

ROUTE

Gökçeada' da, Eylül ayı itibarıyla yağmur, sis, rüzgar ve rakıma bağlı olarak düşen hava sıcaklıkları ile karşılaşabilirsiniz. Kısmi asfalt geçişler içerse de parkurun büyük kısmı "trail" tabir edilen toprak yapıdadır. Çoğunlukla geniş patikalar yanı sıra sık çalı ve dallar arasında koşulacak dar patikalar (single trek) da olacaktır. Yağış miktarına göre kısmi su geçişleri ile karşılaşılabilir. 

Parkurda 3 adet kontrol noktası olacaktır. Kontrol noktalarında sıvı ve jel ikmali yapılabilecektir.​​​​​​​​​​​​​​​​

CP1-Baraj:İçecek ikmali, CP2-Anten: Yiyecek ve içecek ikmali, CP3-Bademli:Yiyecek ve içecek ikmali 

Her kontrol noktası için verilen zaman limiti ve kapanış saati kaçırılmamalıdır. Belirtilen kapanış süresi içerisinde kontrol noktası terk edilmiş olmalıdır. Kontrol noktası kapandığında o istasyonda kalanlar veya istasyona henüz ulaşmamış olan koşucular zaman aşımı nedeniyle diskalifiye olarak parkurdan alınacak ve araçla bitiş noktasına getirileceklerdir. 

Kaleköy Limanı’nda başlayan parkurun ilk 900 metresi asfalt üzerinde koşulduktan sonra sağdaki stabilize yola girilir. Bir tarafta kullanımda olmayan havalimanı, diğer tarafta ise çiftliklerin olduğu 5 km’lik bu bölüm Zeytinliköy girişine kadar kesintisiz olarak koşulabilir.
Parkurun 6. kilometresindeki Zeytinliköy girişinde, ilk tırmanış koşucuları karşılar. Taş evleri ve birbirinden güzel kafeleri ile ünlü bu şirin Rum köyü içinden geçen koşucular, köyün çıkışında tekrar deniz seviyesine iner ve baraj gölünün kıyısına gelirler. Göl sağda kalacak şekilde 2 km koşulduktan sonra 350 metrelik bir asfalt bağlantısı ile 10.2 km noktasında bulunan ilk CP olan ‘’Baraj’’ kontrol noktasına ulaşılır. Bu noktada sıvı ve jel ikmali yapılabilir.

Geniş orman yolundan devam eden parkurda koşucular 12. km’ye doğru gelirken, oldukça dik bir tırmanışla 1 kilometre içinde, 200 metre irtifa kazanırlar. Bu bölümde baton kullanımı faydalı olabilir. Zirveden sonra taşlık ve teknik bir iniş ile alçalan parkurda 14. kilometreden, 17,6. kilometredeki ikinci CP’ye kadar inişli çıkışlı bir parkur koşucuları bekler. Bu bölümün büyük çoğunluğu zemin olarak rahat koşulabilecek patikalardan oluşur.

CP2’de su ve beslenme takviyesi yapan koşucular hemen asfalttan karşıya geçtiklerinde kendilerini parkurun en uzun tırmanışı karşılar. 18. km'ye doğru başlayan bu tırmanış, yaklaşık 2 km sonra koşucuları 438 metredeki zirveye  ulaştırır. Bu yorucu tırmanışı tamamladıktan sonra adanın tamamına hakim 360 derecelik nefes kesici manzaraları görme şansına sahip olacaksınız.

Ardından yaklaşık 8 km’lik uzun bir iniş başlar. Büyük bölümü rahat koşulabilecek bir zemin ile yer yer dikkatli ve yavaş ilerlenmesi gereken “single-track” özellikli bu teknik bölümdeki dikenli bitki örtüsü sebebiyle uzun çorap kullanılması tavsiye edilir. Öğlen saatlerinde bu zorlu bölümü de tamamlayan koşucular, Eski Bademli’deki 29.1 km noktasında bulunan asırlık çınar ağacının gölgesinde üçüncü ve son CP’ye ulaşırlar.

Taş evleri, kafeleri ve butik dükkanları ile koşucuları kucaklayan bu güzel Rum köyü içinde adeta zamanda bir yolculuk yaptıktan sonra köyün çıkışında, Kaleköy Limanı’ndaki finiş noktasını görmeye başlarsınız. Ancak daha önünüzde yaklaşık 5 km’lik bir bölüm bulunur. Önce patikalardan Yıldız Koyu’na iner, ardından Kaleköy’e ismini veren kalenin harabelerine tırmanarak nefes kesici bir manzara ile karşılaşırsınız. Son 500 metreye geldiğinizde tek yapmanız gereken, işaretleri takip ederek, Kaleköy Limanı’ndaki finişe ulaşmaktır.

Finiş alanında sizi müzik eşliğinde coşkulu bir kalabalık, harika bir deniz, dinlenme alanındaki beslenme çadırı ve bitiş ödülleriniz beklemektedir. Akşam yemeği sonrası yine alandaki after partide günün yorgunluğunu atmak ve biriktirdiğimiz anıları paylaşmak için buluşacağız.

33k limitler.jpg

EXHIBITOR LIST

Logo-renkli.png

Proudly created by istif agency © 2023 GÖKÇEADA ULTRA TRAIL by Team Kronos

bottom of page